Upp i ottan för att fixa lunch!
Skulle varit ledig idag men blev sjukdom på jobbet så ska ta ett extra kvällspass, då måste man ha bra lunch med sig!!
Idag blir det Köttfärsbiffar med zuccinipasta och hemmagjord pesto.
För 4 port gör du såhär:
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
600 g Nötfärs
3 msk Grädde
Salt & Peppar
Olivolja & Smör att steka i
50 g Pinjenötter
½ dl riven Parmesan
½ dl Olivolja
1 kruka Basilika
2 Vitlöksklyftor
2 Zuccini
1 Rödlök
3 msk Olivolja
1 msk Vit Balsamvinäger
Hacka löken fint och pressa i vitlök. Blanda detta med färsen, rör ner grädde.
Salta och peppra. Dela upp till 8 biffar och stek på medelvärme i smör och olja.
Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Mixa nötterna, parmesan, olivolja och basilika till en jämn smet. Pressa ner vitlöken. Salta och peppra.
Skölj zuccinin och riv eller skär den i långa strimlor med tex en potatisskalare. Hacka rödlök fint, blanda ihop zuccini och lök, ringla över olja och vinäger, salta och peppra.
Servera!!
Tar lite tid med alla moment, men väl värt besväret!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar